Stockcar racen

nieuws

Mei 2019


Race en training, maar ook ...


12 mei jl. was er wederom een race in St. Maarten. Vol goede moed gingen wij naar de race toe... in onze eigen grote bus! :) 

In oinze 1e heat ging Pas goed van start, haakte al snel aan bij de koplopers. En waar 2 hoinden vechten om een been... Althans dat was de planning van Pascal toen hij op een 3e plek lag. Helaas gingen de nummers 1 en 2 niet met elkaar in de weer en Pascal haalde dan ook "normaal" in. Pas werd met enkele ronden te gaan nog voorbij gereden door één coureur en finishte als 3e. Helaas gaven de weegschalen aan dat er teveel binnengewicht aanwezig was, dus werden we gediskwalificeerd.Onze 2e heat ging van start, maar al snel voelde Pascal dat hij lek was gereden, DNF.

 

De 3e heat ging wederom goed van start, maar Pascal raakte in een spin en moest achteraan aansluiten. De achtervolgong werd ingezet en Pascal bracht de bolide naar een verdienstelijke 7e plek. Helaas was door de diskwalificatie het aantal punten deze dag niet toereikend voor een plaats in de finale. :(

Afgelopen zondag mochten we weer de baan op: trainen bij de MAB-club op Texel. Hier mogen alle coureurs welke deelnemen aan de races op texel aan meedoen.
De 1e sessie had niet veel om het lijf, op een natte baan kun je weinig doen met de vele pk's.
Voor de 2e sessie hebben we een aanpassing gedaan welke zeer goed uitpakte. Steeds harder werd er gereden en geremd. Steeds meer gingen de rondetijden omlaag.

Voor de 3e sessie nog een kleine aanpassing gedaan en dat leverde ons de algehele snelste rondetijd van de dag op. Van deze sessie zijn er prachtige beelden gemaakt: klik hier

 

Zaterdag 25 mei gaan we weer verder met het picobello maken van de grote bus, maar 30 mei, Hemelvaart, zullen wij weer in Friesland aan de start staan.